Veelgestelde vragen

Waar is Kruid & Druif gevestigd?

Kruid & Druif heeft een winkel aan de Frederik Hendriklaan 71 in Den Haag. Daarnaast heeft Kruid & Druif een webwinkel met gratis verzending binnen Nederland.

 

Wat zijn de openingstijden van de winkel?

http://kruidendruif.nl/over-de-winkel/openingstijden

 

Wat kan ik kopen bij Kruid & Druif?

Aziatische maaltijdpakketten: In de winkel kan je kiezen uit meer dan 50 gerechten. In de Aziatische gerechtbox zitten alle ingrediënten voor het gerecht, in precies de juiste hoeveelheid mét een duidelijk geschreven receptkaart. Bij elk gerecht hoort een wijnadvies. Deze wijnen zijn verkrijgbaar in de winkel. Naast gerechten en wijnen kan je kiezen uit verschillende kadopakketten, kadobonnen en Orientaals servies.

Spiceboxpakket: In de webwinkel kan je kiezen uit 6 verschillende Spiceboxpakketten. In deze Spiceboxpakketten zitten alle authentieke ingrediënten voor 5 of 6 Aziatische gerechten. Deze pakketten zijn enkele maanden houdbaar. De gangbare versproducten haal je zelf in huis wanneer je een gerecht gaat maken.

 

Verzending en bezorgen

De verzending is gratis binnen Nederland vanaf 40 euro. Vandaag besteld voor 16.00 uur verzonden. (op werkdagen).

 

Versturen jullie ook buiten Nederland?

Als je wilt, kunnen wij een bestelling naar het buitenland versturen. Hiervoor gelden aangepaste tarieven. We versturen geen verse producten naar het buitenland.

Welke betaalmethoden bieden jullie aan?

In de winkel kan je met contact geld betalen en je kunt pinnen. In onze webwinkel kan je betalen via iDeal en PayPal (creditcard).

iDeal: veilig betalen via internetbankieren via je eigen bank

Paypal: veilig betalen met je Paypal account en creditcard

De betaling via iDeal en Paypal lopot via onze betalingsprovider Ice-Pay. Zo kunnen wij een veilige en snelle betaling garanderen. 

Zijn de gerechten ook geschikt voor kinderen?

Jazeker! Niet alle gerechten zijn even geschikt voor alle kinderen. Gerechten kunnen behoorlijk uitgesproken zijn in smaak en pittigheid. In de categorie ""Licht gekruid en Licht Geroosterd (geel) vind je zachte gerechten die geschikt zijn voor de hele familie. Ook in de categorie "'Kruidig & Geroosterd (oranje) vind je geschikte gerechten (soms met een kleine aanpassing). In de categorie Vol & Rijk (bruin) zitten heerlijk zachte suddervleesgerechten die door veel kinderen worden gegeten. We hebben inmiddels een behoorlijke fanclub < 12 jaar. "Pap, dit is de lekkerste soep die ik ooit heb gegeten" (Shrimp Noodle Soup).

Voor families hebben we het Spiceboxpakket "Family" en "Thai Delight" ontwikkeld.

 

Welke olie kan ik het beste gebruiken bij het koken van Aziatische gerechten?

Bij de bereiding van Aziatische gerechten gebruik je plantaardige olie met een neutrale smaak die erg heet kan worden (hoog rookpunt). Voorbeelden van oliën die geschikt zijn om mee te koken zijn:rijstolie, pindaolie (arachideolie), zonnebloemolie. Onze favoriet is rijstolie, deze is verkrijgbaar in de winkel.

Wijnavies bij Aziatisch eten

Het is een uitdaging om de juiste wijn met een Aziatisch gerecht te combineren. Deze uitdaging zijn wij aangegaan, met succes. Wijn kan een uitstekende begeleider zijn van Aziatische gerechten. En andersom kan een wijn verrassend uit de hoek komen door specifieke kruidencombinaties. Wijn en Aziatisch eten zorgt voor verrassingen. Een avond Aziatisch tafelen wordt leuker met wijn!

 

Hoe maak ik jullie rijst klaar?

De verhouding van pandanrijst en water is 1:1.5. Meet de rijst in een kopje en doe 1.5 x koud water in een pan. Breng de rijst en water aan de kook (zonder deksel). Zet het vuur laag zodra het water kookt, op de laagste stand. Als het water verdampt is, zet je het vuur uit en doe je de deksel op de pan. Laat de rijst minimaal tien minuten nastomen. 

Wie heeft jullie logo ontworpen?

Het logo en onze huisstijl is ontworpen door Mart Groen. Mart heeft zijn eigen reclamebureau Bolster & Pit.
Onze website is gebouwd door Haai. www.haai.nl