Wijn

Wij selecteren de wijnen zorgvuldig bij onze gerechten. Op zoek naar een harmonie die niet ontstaat met andere dranken. Ons wijnassortiment is bijzonder.

Witte wijn
Wijn kan een verkoelende functie hebben voor een mond die geprikkeld is door de vurige smaak van chili’s. Een mooie, witte wijn kan ongewenste zuurtjes afgeven wanneer een gerecht een zoetje heeft van palmsuiker en kokosmelk. Wanneer een witte wijn te weinig body heeft (houtlagering), kan deze wegvallen als water bij kruidige gerechten. 

Rode wijn
Rode wijn bij Aziatisch gerechten? Dat kan prima, mits je rekening houdt met aanwezige tannines die hun nut bewijzen bij volle, vlezige sauzen, maar tegen zichzelf keren bij geroosterde kruiden ene kokosmelk. De rode wijnen uit onze selectie komen voor een groot gedeelte uit de Nieuwe Wereld, omdat een (stevige) wat wildere wijn uit een zonnig gebied vaak een passend antwoord is op de rijkdom van kruiden die in onze gerechten voorkomen. 

De verrassing... Bubbels!
Wat dubbel verfrissend werkt zijn mousserende wijnen met de juiste mate aan restsuikers en alcoholpercentage. De koele temperatuur én de bubbels in de mond zorgen voor een ware sensatie. Laat je verrassen en ga voor een keuze die wellicht niet voor de hand ligt, maar wel zorgt voor een …mmm…OEH…ahh…mmmm....wow.


Wijn-spijs combinaties
De smaken van de gerechten zijn voorzien van een kleur (groen, geel, oranje, rood, bruin). Onze wijnen staan in wijnkasten die dezelfde kleurindeling hebben. Op deze manier kan je gemakkelijk een passende wijn uitzoeken bij een gerecht met een specifieke smaak. 

  • Droge en licht aromatische witte en rosé wijnen (groen: knapperig & Fris) 
  • Aromatische witte, volle rosé en lichte rode wijnen (geel: licht gekruid & licht geroosterd)
  • Houtgelagerde witte en fruitge rode wijnen met zachte tannines (oranje: kruidig & geroosterd)
  • Halfzoete en zoetere rode en witte wijnen met lager alcoholpercentage (rood: vurig & zoet)
  • Volle en stevige rode wijnen (bruin: vol & rijk)


Losse wijnen
Wil je een lekkere wijn als aperitief, of zoek je een prettige wijn voor de borrel? Uiteraard zijn onze wijnen los verkijgbaar voor welke gelegenheid dan ook. 

Wil je meer weten informatie over de wijnen?

Selecteer hier je wijn.